recept på sötpotatisbröd

1,25 dl (55g) mandelmjöl
2 skopor (40g) whey complete vanilj (eller testa att ha i havremjöl/rismjöl/bovetemjöl/dinkelmjöl)
1 tsk bakpulver
2 msk krossade linfrön
250 g rå sötpotatis (med skal), blir ca 155 g lagad sötpotatis utan skal
2 ägg
0,75 dl (90g) banan eller osötad äppelmos
Valfritt: pumpafrön att strö över

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Lägg sötpotatisen med skal på ett fat i micron och laga tills den är mjuk, brukar ta ca 5-7 minuter. Vänd på den en gång under tiden i micron. Gröp ut innehållet i en skål.
3. I en separat skål, blanda ihop de torra ingredienserna. Häll i dem i skålen med sötpotatis, tillsätt ägg och äppelmos och mixa ihop allt med en stavmixer.
4. Ta fram en normalstor brödform och lägg i ett ark bakplåtspapper. Forma pappret så att det täcker halva formen, dvs vik upp en kant så att smeten bara ryms i halva formen (annars blir brödet för platt). Häll i smeten i formen, strö över pumpafrön och grädda i ugnen i ca 30-35 minuter. Ta ut och låt svalna.

Jag bytte ut whey vanilj mot onewhey strawberry white chocolate. Eller hur det stavas men tyckte det tog över för mycket. Så testa vad ni har hemma! Å så körde jag på banan och inte äppelmos.

Enjoy! 








STARTSIDAN


Här får ni följa med bakom kulisserna med att jobba i butik samt utvecklingen av min bil som så småningom ska bli utställning. Och lite för mycket av mig! från mörka till positiva saker.